Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΕΛΛΑΔΑ. Κηδεύτηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Στη Μητρόπολη Αθηνών τελέστηκε, με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού, η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος απεβίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ηλικία 99 ετών. Η ταφή του Κων. Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ Τους επικήδειους εκφώνησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
 Η σορός του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη έως και τις 13.30. Η ταφή του Κων. Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ. Ο επικήδειος του Κυριάκου Μητσοτάκη: Όποιος θέλει να ξέρει αληθινά ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ας αναλογιστεί τον τόπο που επέλεξε για τη μόνιμη κατοικία του.
 Ένα μικρό αγροτικό νεκροταφείο στον Αργουλιδέ Χανίων. Πέντε κυπαρίσσια, λίγα λουλούδια κι ένα πέτρινο εκκλησάκι. Ούτε μνήμα μαρμάρινο ούτε, βέβαια, καμία πολυτέλεια. Ένας ανυποψίαστος περαστικός δεν θα φανταζόταν ποτέ ότι ένας σπουδαίος άνδρας κείτεται εκεί. Όμως, αυτό ήθελες. Δεν είχες ανάγκη από κάτι παραπάνω. Η ζωή σε γέμισε εμπειρίες και δεν περίμενες των σοφιστών τον έπαινο για να κάνεις τον δικό σου απολογισμό. Σου έφτανε να είσαι μαζί με την Μαρίκα σου, τον «Κοπέρνικο», όπως χαριτολογώντας την αποκαλούσες. Και, βέβαια, με θέα παντοτινή το αγαπημένο σου Ακρωτήρι. Και με συντροφιά τα Λευκά Όρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου