Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Α.Τσίπρας: Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ

Α.Τσίπρας: Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑΟ κ. Τσίπρας απηύθυνε προσκλητήριο «πατριωτικής και δημοκρατικής ενότητας» προς τον ελληνικό λαό, ανεξάρτητα από την ψήφο της 6ης Μαΐου και με γνώμονα το συμφέρον το δικό τους, των παιδιών τους και του τόπου και δεσμεύθηκε ότι την Δευτέρα αρχίζει μια νέα εποχή, η εποχή των μεγάλων αλλαγών και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων και γίνεται οριστικά παρελθόν το χρεοκοπημένο Μνημόνιο.
 Στην σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο ελληνικός λαός αφήνει πίσω τα δύο κόμματα, που έκαναν σημαία τους το ψέμα για να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό, για να κλέψουν ψήφους. Μόνο με τον φόβο, γιατί όπως είπε, δεν έχουν τίποτα να προτείνουν στο λαό, παρά μόνο το φόβο του καταστροφικού Μνημονίου. «Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες», είπε ο κ.Τσίπρας και κατηγόρησε επίσης τα δύο κόμματα ότι είναι μήτρα τους η διαφθορά, μήτρα τους η διαπλοκή, μήτρα τους η καταστροφή» και ότι «λεηλάτησαν την Ελλάδα». Παράλληλα απευθυνόμενος προς τους κερδοσκόπους, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους απανταχού κερδοσκόπους, τη Δευτέρα, μην ποντάρετε τα λεφτά σας στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη γιατί θα τα χάσετε». Χαρακτήρισε την αναμέτρηση της Κυριακής ως δημοψήφισμα για το Μνημόνιο, με ένα και μοναδικό δίλημμα «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ».
 Συνεχίζοντας την τακτική των ανοιχτών θυρών με τα άλλα κόμματα της αριστεράς ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει τη συνεργασία μαζί τους, ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που όπως είπε θα παγιδεύσει το λαό. Δεν υπάρχει συνεργασία ούτε ως δήθεν κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, εθνικής ενότητας ή εθνικής συνευθύνης. Δηλαδή, κυβέρνηση εθνικής συνενοχής, κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τους υπεύθυνους και υπόλογους για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδας, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας .
 «Ο ΣΥΡΙΖΑ», επανέλαβε ο κ. Τσίπρας, «εγγυάται την ασφάλεια του πολίτη, τις καταθέσεις του ελληνικού λαού, είναι δύναμη σταθερότητας και υπευθυνότητας, ενώ επέκρινε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι σε όλη την προεκλογική περίοδο, εξώθησαν με κάθε τρόπο τους απλούς πολίτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες. Ακόμη ο κ.Τσίπρας κατηγόρησε τα δύο κόμματα για εγκληματική σπέκουλα με τη δραχμή και κινήθηκαν στο όριο της νομιμότητας», όπως είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, εγγυήθηκε για τις συντάξεις και την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Την Δευτέρα, γίνεται μιά νέα αρχή, αλλά θα είμαστε «ενωμένοι και όχι διαιρεμένοι» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ακούγονται, πια, σ' όλη την Ελλάδα «οι καμπάνες της μεγάλης, της ιστορικής αλλαγής που έρχεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου