Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Τι τρώμε;...






"ΚΑΡΑΒΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ"









Υλικά
Φρέσκιες καραβίδες
1 μπωλ φρέσκια ντομάτα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Θυμάρι - βασιλικός
1 πακέτο μακαρόνια Νο 5
1/2 ποτήρι κρασιού με κρασί λευκό

Εκτέλεση
Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, με μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε τις καραβίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά. Βγάζουμε τις καραβίδες με μία τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο νερό βράζουμε τα μακαρόνια μας. Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και συνεχίζουμε με τη σάλτσα μας.
Τσιγαρίζουμε σε τηγάνι το κρεμμύδι με το σκόρδο και μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα, την πάστα, αλάτι - πιπέρι, το θυμάρι, το βασιλικό, μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και τα βράζουμε για 15 λεπτά. Ρίχνουμε στη σάλτσα τις καραβίδες, αφήνουμε να βράσουν 2 λεπτά, ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε ακόμα 1 λεπτό και η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Στη συνέχεια βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε τα μακαρόνια και τη σάλτσα με τις καραβίδες, ανακατεύουμε ελαφρά και απαλά. Καλύτερα είναι με μία τρυπητή κουτάλα να αφαιρέσουμε πρώτα από τη σάλτσα τις καραβίδες, πριν ανακατέψουμε με τα μακαρόνια, για να μη διαλυθούν και να τοποθετήσουμε όσες θέλουμε αργότερα στο πιάτο που σερβίρουμε.

4 σχόλια:

  1. Αυτό δεν είναι φαγητό. Είναι ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ. Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΝΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΨΗΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΧΥΝΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΔΥΟ ΤΕΤΟΙΑ ΠΙΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΣΑΜΠΑΝΙΖΕ ΚΡΑΣΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΓΗΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή